به گزارش قدس آنلاین، علی رسولیان افزود: طی یک ماه اخیر از یک سو تاثیر افزایش یک و نیم برابری قیمت بنزین بر نرخ کالاها و خدمات اجتناب ناپذیر بوده و از سوی دیگر درآمدهای دولت به شدت کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: پس از افزایش نرخ بنزین، نرخ ارز نیز تغییر کرد و این مهم باعث شد که مواد اولیه بخش تولید با قیمت بالاتری به دست تولیدکنندگان برسد و در این شرایط تثبیت نرخ کالاها و خدمات کار بسیار دشواری است و توجیه اقتصادی ندارد زیرا در این صورت در عمل قیمت تمام شده تولید افزایش مییابد و نمیتوان نرخ خدمات را ثابت نگاه داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: پس از افزایش نرخ بنزین، این استان از بهترین روش برای کنترل قیمت کالاها و خدمات بهره گرفت یعنی مسوولیت عرضه و نظارت بر قیمتها به خود اتاق اصناف و اتحادیهها واگذار شد و در این میان از توان نیروهای بسیجی نیز استفاده شد و پس از گرانی بنزین، ۵۰۰ بازرس در خراسان رضوی ۲۲ هزار مورد بازرسی از بازار انجام دادند.
رسولیان افزود: طی یک ماه اخیر اتخاذ دو رویکرد اساسی در حوزه اقتصادی استان در اولویت قرار گرفت که نخستین رویکرد تامین به موقع کالا بود که در این راستا هم اینک همه نوع کالا در استان به فراوانی وجود دارد و هیچ کمبودی در انواع کالاها به ویژه کالاهای اساسی و نهادههای دامی نیست.
وی رویکرد دوم در حوزه اقتصادی را حفظ تعادل در قیمت کالاها و خدمات دانست و ادامه داد: سیاست اصلی در خراسان رضوی همواره بر مبنای پایین تر نگهداشتن متوسط قیمت کالاها و خدمات در این استان از متوسط قیمتها در کشور بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: پایین نگهداشتن متوسط قیمت کالاها و خدمات از متوسط آنها در کشور در شرایطی در خراسان رضوی تحقق یافت که این استان سالانه ۳۲ میلیون زائر و ۶.۵ میلیون نفر جمعیت دارد و فاصله استان با بنادر زیاد است و مواد اولیه بخش تولید با احتساب هزینههای حمل و نقل، با قیمت بیشتری به دست تولیدکننده میرسد.
رسولیان افزود: از زمان گران شدن بنزین تاکنون، ۱۵ نشست کارگروه تنظیم بازار در خراسان رضوی برگزار شده و قیمتها به صورت روزانه پایش شده است.
وی ادامه داد: در این راستا اتحادیه فروشندگان گوشت دامی مشهد به طور مستقیم نسبت به عرضه گوشت قرمز با قیمت کنترل شده در فروشگاههای مشخص در بازار اقدام کرد به طوری که هم اینک گوشت قرمز با نرخ کیلویی ۶۴ هزار تومان نیز در بازار وجود دارد و تفاوت قیمت این نوع کالا در مشهد با قیمت آن در تهران معنادار است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: پس از افزایش نرخ بنزین تاکنون پنج هزار تن برنج با نرخ مصوب در بازار خراسان رضوی توسط بخش خصوصی توزیع شده است و این موضوع باعث کاهش قیمت برنج از کیلویی ۱۸۰ هزار ریال تا ۱۲۰ هزار ریال شد.
رسولیان افزود: در اوج گرانیها اتحادیه عرضه مواد غذایی وارد عمل شد و ۲۶ برند رب گوجه فرنگی را با قیمت پایین تری نسبت به سال گذشته در بازار مشهد توزیع کرد همچنین اتحادیه میوه و ترهبار نیز عرضه مستقیم میوه را در ۴۰ واحد خردهفروشی در سطح مشهد در دست انجام دارد.
وی اضافه کرد: مقایسه قیمت کالاها و خدمات در تاریخ ۲۳ آذر ماه نسبت به ۲۳ آبان ماه امسال در خراسان رضوی نشان میدهد که متوسط قیمت در ۳۱ قلم کالا ۱۴ درصد افزایش و در ۱۳ قلم کالا حدود ۱۴ درصد کاهش داشته است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: بیشترین افزایش قیمت در این مدت مربوط به گوجه فرنگی با ۶۶ درصد افزایش بود که علت اصلی این تغییر قیمتی سرما و از بین رفتن محصول تولیدی خراسان رضوی است و قیمت مصالح ساختمانی نیز در این مدت به دلیل تغییر نرخ هزینههای حمل و نقل افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
رسولیان افزود: کاهش قیمت کالا در این مدت مربوط به کالاهای اساسی مانند گوشت قرمز، برنج، تخم مرغ، گوشت مرغ و شکر بوده است.
وی راهاندازی سه پویش "بی قیمت نخریم"، "ارزان فروشی" و "گران نخریم" با کمک اتحادیهها، رسانهها و دستگاههای اجرایی خراسان رضوی در این مدت را یکی از اقدامات موثر در کنترل قیمت کالاها و خدمات در خراسان رضوی برشمرد.
برخی به تشدید فضای ناامیدی در کشور مبادرت میورزند
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: در شرایط کنونی عدهای خواسته یا ناخواسته مبادرت به انجام اقداماتی برای ناامید کردن مردم می کنند و به افزایش فضای ناامیدی در کشور دامن میزنند که باید مانع از انجام این اقدامات شد و هر کاری که باعث امیدواری مردم میشود را انجام داد.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: در این شرایط لازم است مدیران دستگاههای اجرایی به کارکنان خود توصیه کنند در مواجهه با ارباب رجوع سعه صدر داشته باشند و در برابر نارضایتی مردم واکنش شدیدی نشان ندهند.
رییس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: برای بودجه سال آینده ناگزیر به ایجاد درآمدهای جدید برای دولت از محل هایی چون مالیات هستیم لذا در این راستا مجلس شورای اسلامی پذیرای هر پیشنهادی مبنی بر کمک به افزایش این درآمدها است.
پژمانفر افزود: هرچند کلیات لایحه بودجه سال ۹۹ در مجلس تصویب شده است اما اشکالات فراوانی دارد که خود دولت نیز به آن واقف است و در این راستا از پیشنهاداتی که بتواند به دفاع از بودجه خراسان رضوی در سال آینده کمک کند استقبال میکنیم.
منبع : ایرنا
انتهای خبر/
نظر شما